En grundare driven av sisu…

… ett säkerhetsföretag som låter kunderna komma i andra hand. Ett bolag som hellre grottar ner sig i problem än säljer. Trots detta – en säkerhetskoncern som är på väg att äga Mälardalen och Dalarna. Hjärtligt välkommen till en spännande odyssé med FinlarmGruppen.

perkele

Heta synapser kläckte idén om Finlarm

Landgången svajade betänkligt. Stormen hade fått båten att rulla sedan Finska viken. Ovädret ville inte släppa taget om Harri Salo utan följde honom desperat ända in till Stadsgården i Stockholm. Där lämnade Harri landgång, storm och fosterland bakom sig. Med sig hade han allt i sin ägo – två plastkassar med tillhörigheter, 800 kronor och ett jäkla driv.

Ett decennium senare arbetade Harri på Sveriges då mest välrenommerade säkerhetsföretag. En dag fick han höra att bolaget var uppköpt. Nyheten borde ha glatt en ung man med framåtanda. Tänk att få komma till en jättelik organisation, där måste det väl finnas oändligt med möjligheter. Istället drog Harri en djup suck av misströstan. Han såg nämligen risken med att bli en av många anställda i en anonym värld där det inte spelade någon större roll om han slet livet ur sig, eller såsade runt. Att inte få vara med att utveckla och påverka, då besluten fattas fem chefsnivåer upp. Bara tanken fick det att bränna till i hans finska sinne:


››Perkele, det må bära eller brista, men jag startar eget.‹‹


Harri startade sitt larmföretag 1991 med en tanke – verksamheten skulle genomsyras av allt ett storföretag inte har. Alla medarbetare skulle känna sig sedda, kunna påverka, uppskattas för sitt engagemang och sina idéer. Inga höga chefshierarkier och byråkrati. Tillsammans skulle de känna stolthet över vad de skapade. Kort och gott, något fint. Därav namnvalet för bolaget – Finlarm.