ICA:s tillit hotar smitta av sig

Trasiga kortläsare. Utelåst personal. Ökad kostnad för produktionsstop, felsökning och inhyrda väktare för att släppa in medarbetarna. Problemen blev droppen som fick ICA att ta hjälp av FinlarmGruppen. Och så här långt har samarbetet spridit sig till lager-anläggningarna i Kallhäll, Västerås och Borlänge.

passersystem

Slitsam miljö krävde renovering

Trucktrafik, tungt gods och mycket personal. De hade slitit hårt på ICA:s 100 000-tals kvadratmeter lager och säkerhetsinstallationer i Kallhäll, Västerås och Borlänge. Slitaget visade sig i from av trasiga kortläsare. Personal som inte kom in på sin arbetsplats. Samt ökade kostnader för felsökning och att hyra in väktare som öppnade för de anställda.

Det var uppenbarligen dags att renovera och uppgradera säkerhetssystemet. Exempelvis kortläsarna. De hade begränsad funktionalitet och saknade bland annat stöd för ICA:s nya krypteringsalgoritm. Dessutom ville ICA installera en övergripande säkerhetsplattform med visuell övervakning av passersystem, inbrottslarm och offlineläsare. Kort och gott, både ICA och vi på FinlarmGruppen ville utveckla ett:


››Säkerhetssystem som sitter som en smäck.‹‹


Först såg allt ut att rulla på bra

Installationen av det nya säkerhetssystemet hade kommit en god bit på väg hos en av anläggningarna. Då nåddes de av beslutet. Kontoren skulle totalrenoveras. Kontorsrum och receptionen skulle flyttas. För FinlarmGruppens del var det bara att riva och bygga om delar av den nyinstallerade säkerhetslösning. Sånt är livet, som Anita Lindbom sjöng. Men i slutänden blev allt till det bättre med nyrenoverade kontor åt personalen, och ett toppmodernt säkerhetssystem som tryggade deras arbetsplats – och sitter som en smäck.

Övergripande lösning

  • En säkerhetsplattform RCO Security med visuell övervakning för passersystem, inbrottslarm och offlineläsare.
  • Hundratals offline-kortläsare.

Fördelar för ICA med lösningen

  • Bättre och enklare att hålla koll och höja säkerhetsnivån.
  • Sänkt kostnad för felsökning som tidigare hade varit hög.
  • Offline-kortläsare som är enklare och billigare att installera i nya konferensrum och lokaler.
  • Inga produktionsstop, inhyrda väktare och strul på grund av trasiga kortläsare.
  • Tryggt med en leverantör som är certifierad inom brandlarm, lås, inbrott och kameraövervakning.